Welcome
Username:

Password:


Remember me

[ ]
Online
Guests: 1, Members: 0 ...

most ever online: 491
(Members: 0, Guests: 491) on 27 Apr : 19:42

Members: 98
Newest member: Bingoberra
Stadgar Star-Riders Sweden
§ 1. Målsättning / bakgrund

Star-Riders Sweden är en konstellation under ISRA International Star-Riders Assosiation med en global spridning.

§ 2. Namn

Föreningens namn är STAR-RIDERS SWEDEN som också är registrerat i ISRA i form av ett Charter of constellation.

§ 3. Syfte och målsättning
 
Syftet är att gemensamt främja intresset av Yamaha Star Motorcyklar Målsättningen är att verka för kamratskap och intresse av Yamaha Starmotorcyklar

§ 4. Medlemskap (ändrat vid årsmötet 2013)

1. FULL MEMBER

FULL MEMBER är den som äger/åker på en Star motorcykel och innehar ett ISRA medlemskap och på föreningens sida, i sin medlemsprofil lagt upp ISRA nummer, namn, telefon och porträttlikt foto. Flera familjemedlemmar kan vara "FULL MEMBER" men endast en "FULL MEMBER" per motorcykel har rösträtt vid omröstningar.

2. SUPPORTER

Supporter är den som på föreningens sida, i sin medlemsprofil lagt upp namn, telefon och porträttlikt foto Medlemsprofil skall endast kunna ses av inloggad medlem.

§ 5. Uteslutning

Medlem eller supporter som inte har varit inloggad på föreningens sida under en period av 6 månader kommer att anses vara ointresserad av detta föreningsliv och kommer att raderas från föreningens register och måste därefter ansöka om ett nytt medlemskap. Medlem eller Supporter som uppträder så att föreningens intressen eller anseende skadas kan komma att uteslutas, detta beslut kan bara göras av styrelsen, innan beslut om uteslutning skall medlemmen eller supportern ges tillfälle att yttra sig i frågan.

§ 6. Medlemsavgift

 Medlemsavgift utgår ej. Syftet är att alla skall kunna vara med som uppfyller kraven. Klubben skall istället klara sina finanser genom
1. sponsormedel
2. gåvor
3. regaliaförsäljning
4. ev överskott från träffar och evenemang

§ 7. Verksamhetsår

Kalenderår

§ 8. Revision

Klubbens räkenskaper sköts av klubbens kassör, bokslut skall granskas av utomstående revisor som granskar räkenskaperna i god tid före årsmöte.

§ 9. Årsmöte

Hålles 1 gång per år i regel under säsong, motioner till årsmötet skall ha inkommit till styrelsen senast 2 veckor före utlyst årsmöte. Denna tid gäller även för ev förslag till förändring av styrelse.

§ 10. Kallelser

Kallelse till årsmöte skall skickas skriftligen via mejl till alla medlemmar som finns inskrivna i klubbens register senast 4 veckor före utlyst möte.

§ 11. Ändring av stadgar

Ändring av stadgar kan bara göras på årsmöte, dock måste minst 5 röstberättigade närvara.

§ 12. Rösträtt

Rösträtt har endast minst Full medlem enligt § 4.

§13. Styrelse

Styrelsens sammansättning utgörs av 4 till 6 ledamöter. Styrelsen skall konstituera sig efter årsmötet.

§ 14. Upplösning

Om klubben skulle upplösas eller på annat sätt avslutas, tillfaller klubbens medel någon MC-organisation efter årsmötesbeslut. Reviderad Stockholm 2008-11-04, efter årsmötesbeslutet i juni 2008
February 2018
No events for this month.

MoTuWeThFrSaSu1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728